Lomi Lomi massage

De oorsprong van Lomi Lomi massage:
Lomi Lomi is een zeer mooie massagevorm welke is voortgekomen uit de traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Op Hawaï wordt deze massage elke generatie doorgegeven. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Lomi  is het Hawaïaanse woord voor o.a. wrijven en duwen en betekent gewoonlijk massage. Het dubbele gebruik van een Hawaïaanse woord, zoals bij lomi lomi, versterkt het belang van het woord en in dit geval geeft dat aan hoe belangrijk Lomi lomi is voor het welzijn van de mens.

Wat is Lomi Lomi Massage?
Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de  onderarmen wordt gemasseerd. Hierbij word je behandeld met warme olie.
De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het helpt om blokkades los te laten en de energie een nieuwe richting te geven.

Lomi Lomi herstelt de vitaliteit, heeft een diepe werking op het spier- en het zenuwstelsel en op de zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige invloed op de organen. Het verbetert de toevoer van voeding naar het weefsel, bevordert de stofwisseling, reinigt het lichaam van afvalstoffen, verhelpt oedeem, vermindert pijn en versoepelt de beweging van het lichaam.
De massage is vooral gericht op ontspanning en het wegnemen van ergernissen, angsten en andere negatieve emoties. Door de lomi lomi massage wordt voorkomen dat deze emoties ziekten en klachten kunnen veroorzaken. Het helpt je om stress los te laten. Lomi lomi massage zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Het is een transformerende massage die helpt de weg vrij te maken voor een harmonieus en energiek leven.
Voor iedereen die zich vermoeid of futloos voelt en een oppepper kan gebruiken. En voor iedereen die weer meer rust en ruimte in zichzelf wil ervaren.

De Lomi Lomi massage wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam. Na deze massage voel je je als herboren.