Ontspannende Full Bodymassage

Een ontspannende full-bodymassage is een massage waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Het is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het hele lichaam. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
Uiteindelijk is een ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress, die zich vastgezet heeft in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Ik maak hierbij gebruik van de bekende klassieke massagetechnieken en van lange strijkingen. Via mijn handen voeg ik op bepaalde plaatsen waar het nodig is energie toe.

Het verlichten van psychische klachten
Onderzoeken hebben uitgewezen dat massage een bepaald gedeelte van het zenuwstelsel kan beïnvloeden. Dit is het gedeelte van het zenuwstelsel dat het lichaam helpt om zich te herstellen en tot rust te komen, kortom om stress, spanningen, stemmingswisselingen en angsten te verminderen. Allemaal symptomen die kunnen voorkomen bij een depressie. Door massage neemt de aanmaak van bepaalde hormonen af, waardoor men zich rustiger en evenwichtiger voelt. Massage zorgt verder voor het toenemen van endorfine, een lichaamseigen pijnstiller die ook voor een geluksgevoel zorgt. Ook de aanmaak van een ‘feel-good stofje’ dat een positieve invloed heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, slaappatroon en de verwerking van pijnprikkels neemt toe. De aanraking bij massage zorgt voor een gevoel van geborgenheid en rust.

Wat zijn de effecten van ontspanningsmassage
– Geeft energie
– Ontspant lichaam en geest
-Vermindert stress
-Vermindert spierspanning
-Stimuleert het zenuwstelsel
-Helpt tegen slapeloosheid
-Activeert het zelfgenezend vermogen

In combinatie met de ontspannen sfeer in de praktijk en de aromatische oliën, kan het niet anders dan dat je de volledige ontspanning bereikt. Geniet van de warmte en de positieve effecten van deze massage. Lichaam en geest zullen weer in evenwicht zijn.
Door massage activeer je het zelfgenezendvermogen van je lichaam.
Kortom, een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk weer lekker in je vel zit.