Algemene voorwaarden
- Therapeute: Sharon van de Demei, behandelaar in de praktijk DI MI SO.
- Cliënt: de persoon, die een hulpvraag heeft en die bij DI MI SO opdracht geeft tot behandeling. Onder cliënt wordt tevens verstaan diens wettelijk vertegenwoordiger.
- De therapeute is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT). De VNRT voert een licentiebeleid en licentieleden zijn onderworpen aan regels en normen die zijn vastgelegd in een beroepsprofiel en in gedragscodes op het gebied van de informationele privacy, persoonlijke integriteit, hygiëne en praktijkinrichting. De licentieleden zijn verplicht jaarlijks bijscholingen te volgen.
- De therapeute ontvangt ieder jaar een licentie, die zichtbaar in de praktijk is opgehangen, welke garandeert, dat voldaan is aan de verplichte bijscholingen.
- De therapeute heeft het recht om niet in te gaan op een onredelijk verlangen van cliënt en mag weigeren uitvoering aan een behandeling te geven.
- De therapeute verplicht zich informatie betreffende de behandeling te verstrekken in alle fasen van de behandeling.
- De Cliënt zorgt ervoor dat alle redelijkerwijs relevante informatie voor een goede uitvoering van de behandeling (tijdig) aan therapeute worden meegedeeld.
- Therapeute zal de behandelingen naar beste inzicht en vermogen, in overeenstemming met de eisen van goed vakmanschap, uitvoeren.
- De therapeute zal ten aanzien van de door de cliënt verstrekte informatie volledige geheimhouding betrachten.
- Met expliciete toestemming van de cliënt kunnen gegevens uit het dossier geanonimiseerd gebruikt worden voor intercollegiale toetsing, voor waarneming tijdens afwezigheid van de therapeute of om andere zorgverleners te informeren.
- De cliënt heeft het recht op inzage in het eigen dossier.
- De therapeute verplicht zich de cliënt door te verwijzen naar collega zorgverlener of arts, indien de behandelingen niet toereikend zijn.
- Bij minderjarigheid van de cliënt dient er toestemming te worden verleend door beide ouders alvorens het starten van de behandeling. Dit geldt voor kinderen tot 16 jaar. Vanaf de leeftijd van 12 jaar dient een kind ook zelf akkoord te geven voor het starten van de behandeling.
- Het recht op informatie ligt bij kinderen tot 12 jaar bij de ouders, bij kinderen tussen 12 en 16 jaar bij het kind en de ouders samen en vanaf 16 jaar bij de cliënt zelf.
- De cliënt verplicht zich een afspraak tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) af te zeggen, anders kunnen de kosten van de gereserveerde behandelingstijd in rekening worden gebracht. Het aangeven van een afzegging en/of wijziging van de geplande afspraak kan telefonisch, per e-mail, sms-bericht of whatsapp. Het tijdstip van ontvangst van het telefonisch bericht, danwel een ingesproken bericht via de telefoonbeantwoorder en/of voicemail, het e-mail bericht, sms bericht of whatsapp bericht is bepalend voor het voldoen aan een tijdige afzegging en/of wijziging van de geplande afspraak.
- Ingeval cliënt later verschijnt dan het afgesproken tijdstip is dit voor rekening en risico van cliënt. De vastgestelde eindtijd blijft van kracht.
- De cliënt verplicht zich tot betaling van de ontvangen facturen binnen 14 dagen na ontvangst.
- De cliënt is zelf verantwoordelijk voor het indienen van de facturen bij zijn of haar zorgverzekeraar en dient zelf te informeren of de zorgverzekeraar de consulten vergoedt.
- Ongeacht of de factuur door de ziektekostenverzekeraar wordt vergoed, blijft cliënt te allen tijde gehouden tot volledige en tijdige betaling van de factuur aan therapeute.
- De therapeute heeft een beroeps aansprakelijkheidsverzekering.
- Voor eventuele klachten kan de cliënt zich wenden tot de klachtencommissie van de beroepsvereniging van de therapeute (VNRT en Provoet).