Mama-babymassage

Mama-babymassage
Tijdens mijn verblijf op mijn geboorte eiland Curacao heb ik de mama-babymassage ontwikkeld. Ik heb daar op één van de tropische stranden massages gegeven. En omdat het een enorm succes was, besloot ik deze massage in mijn praktijk te introduceren.
De reden om een mama-babymassage te ontwikkelen, was eigenlijk omdat ik in mijn praktijk vaak geconfronteerd werd met gemengde gevoelens van moeders. Enerzijds blijdschap en aan de andere kant vaak extreme vermoeidheid.
Na de geboorte van een baby breken drukke tijden aan. Je bent aan het herstellen van de bevalling. Familie en vrienden komen de baby bewonderen. Je probeert de draad van het gewone leven weer op te pakken en intussen ben je dag en nacht bezig met het verzorgen van de baby. Die kan voorlopig nog niet zonder je. Soms is dat best zwaar. Een baby kan  ook nog niet altijd duidelijk maken wat er aan de hand is: heeft het honger, heeft het pijn of is het gewoon moe?
Deze energetische massage is gericht op totale ontspanning voor moeder en baby.

Hoe gaat het in zijn werk?
Eerst is mama aan de beurt. In buikligging wordt de achterkant met lange vloeiende strijkingen gemasseerd, waarbij het verloop van de meridianen gevolgd wordt, zodat de energie vrij gaat stromen. Daarna draait mama zich op haar rug en leg ik de baby op haar buik. Door het huid-op huid contact voelt de baby zich veilig en geborgen. Vervolgens masseer ik moeder en baby met lange vloeiende bewegingen, waarbij ik mijn handen en mijn onderarmen gebruik. Ook hier volg ik wederom het verloop van de meridianen, waardoor een ultieme ontspanning ontstaat bij moeder en kind. De energie van moeder en kind worden één.

Baby’s, die borstvoeding krijgen, zullen op zoek gaan naar de borst en zich helemaal overgeven aan de ontspanning. Baby’s die flesvoeding krijgen vallen doorgaans in slaap.
Voor deze massage wordt de praktijkruimte extra verwarmd, zodat de baby het niet koud kan krijgen.
Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een papa-babymassage.

Wat kan deze massage voor je betekenen?
– Kan rust en structuur bieden in een tijd die door ouders veelal als hectisch wordt ervaren;

– Bevorderen van de borstvoeding;
– Helpt tegen buikkrampen van de baby;
– Heeft een rustgevend effect op huilbaby’s.