Hypnotherapie

Wat is hypnose?
Het woord hypnose is afkomstig van het griekse woord hypnos, dat slaap betekent. Hypnose is echter geen slaap. Het is een toestand van opperste concentratie en diepe ontspanning. Het is een verandering van de breinfrequentie, waardoor het brein meer open staat voor het aannemen van suggesties. Deze bewustzijnstoestand wordt ook wel ‘trance’ genoemd.

Waar is hypnose goed voor?
Hypnose is een goede manier om je negatieve gewoonten, patronen en emoties te veranderen. Met hypnose kun je het onderbewuste gedeelte in je brein opnieuw programmeren, zodat het voor jou beter functioneert in de toekomst.

De kracht van hypnose is, dat je je eigen mogelijkheden beter gaat benutten door je eigen interne hulpbronnen te raadplegen. Hypnose is een krachtig hulpmiddel om diepgaande blijvende veranderingen teweeg te brengen, het is een nuttig hulpmiddel om stress en spanning moeiteloos te laten wegvloeien.

Wat gebeurt er tijdens hypnose?
In een hypnotische staat blijft de bewuste geest op de achtergrond aanwezig. De meeste mensen ervaren in hypnose, dat zij handelen naar onverwachte ingevingen, of aangediende suggesties, maar tegelijkertijd realiseren zij zich ook dát ze dat doen.

De effectiviteit van hypnose tijdens een hypnotherapeutische sessie  is direct gerelateerd aan uw motivatie, wilt u niet in trance, dan lukt het ook niet. Een hypnotherapeut kan het proces begeleiden.

U bent veilig.
Om hypnose op een veilige en verantwoorde manier te kunnen toepassen in mijn praktijk, ben ik getraind, door verschillende gerenommeerde hypnotherapeuten, waaronder Tom Silver, een wereldbekende hypnotiseur uit Amerika.

Regelmatig volg ik trainingen bij Tom Silver, om op de hoogte te blijven van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van hypnose. Tijdens deze trainingen wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheidsnormen, die gehandhaafd dienen te worden. Tenslotte krijg je als hypnotherapeut, toegang tot het onderbewustzijn van mensen en daar dient zorgvuldig mee omgegaan te worden. In hypnose en hypnotherapie kun je uitsluitend goed zijn, wanneer je het van de allerbeste trainers hebt geleerd en zorgt, dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Wanneer wordt hypnose toegepast?
Hypnose kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Een betere vraag zou zijn “Wanneer niet?”.

Een aantal voorbeelden, waarbij hypnose met succes wordt toegepast zijn:
-Bij pijn
-Bij darmklachten
-Bij verslavingen
-Bij stressgerelateerde klachten
-Bij angsten en fobieën
-Bij een negatief zelfbeeld
-Bij slaapstoornissen
-Bij eetstoornissen
-Bij depressieve klachten
-Bij seksuele stoornissen
-Voor het verbeteren van (sport) prestaties
-Voor gewichtsbeheersing