Klachtgerichte full bodymassage

Bij een klachtgerichte lichaamsmassage gaat het er niet zo zeer om of de massage ontspannend ervaren wordt. Er is namelijk een reden waardoor de klachten zijn ontstaan. Om deze klachten op te lossen, wordt de grens opnieuw opgezocht.  Je kunt na de massage nog wel reacties ervaren van het lichaam als vermoeidheid en hoofdpijn of beursheid.

Acupressuur
Bij een klachtgerichte massage maak ik vaak gebruik van de drukpuntmethode, waarbij op specifieke plaatsen in het lichaam krachtig druk uitgeoefend wordt. De desbetreffende organen of spieren kunnen dan weer normaal functioneren en de klachten zullen hierdoor afnemen of verdwijnen. 

Acupressuur kan bij heel veel klachten effectief zijn. Zo kan het helpen bij klachten als veel voorkomende hoofdpijn, nek- en rugklachten, whiplash, schouderklachten, armklachten, een tennisarm en been- en knieklachten.

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage.

Triggerpointmassage
Triggerpointmassage is vorm van massage waarbij  op zoek wordt gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Actieve triggerpoints hebben een uitstralende pijn naar een ander gedeelte in het lichaam. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Bij triggerpointtherapie worden deze triggerpoints gedeactiveerd.