Magnesiumboost

Magnesiumboost bodypakking

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Magnesium kan uit voeding gehaald worden. Bananen, granen, noten, abrikozen, gember en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam, waardoor klachten kunnen ontstaan. 

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmkanaal, waar veel magnesium verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en vaak ontstaan er darmklachten en diarree als gevolg. Deze orale supplementen bevatten magnesiumverbindingen, die niet lichaamseigen zijn en minder goed worden opgenomen. 

Magnesium kan beter opgenomen worden via de huid. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten. De werkzame stof in de magnesiumprodukten die gebruikt worden bij DI MI SO is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat dan rechtstreeks naar de cellen en naar de bloedbaan.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid is het lokaal behandelen van acute problemen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je via deze transdermale methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op. 

Het magnesium mineraal speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen.

Ervaar zelf het effect van de werking van magnesium door middel van de magnesiumboost behandeling. Na deze behandeling voelt u zich als herboren. Eerst krijgt u een aangenaam warm magnesium voetenbad of een korte massage met magnesiumgel. Hierna krijgt u een zachte massage met een magnesiumgel en wordt u ca. 30 minuten in een infrarood warmtedeken gewikkeld. Het lichaam neemt de magnesium op via de huid. Terwijl u ontspannen ligt krijgt u een hoofdmassage.