Metamorfosemassage

Butterfly metamorphosis

Wat is een metamorfose massage?
Een mooi voorbeeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups wordt uiteindelijk, wat hij als mogelijkheid in zich heeft.
Veel mensen hebben, net als een rups, kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden.
Een metamorfosemassage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent te zijn; een prachtige vlinder.

Hoe gaat een metamorfose massage in zijn werk?
Een behandeling bestaat uit een zachte, liefdevolle aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. De voeten staan hierbij symbool voor bewegen, de handen voor handelen en het hoofd voor het denken.
Je kunt de werking van metamorfose massage niet verklaren door middel van een wetenschappelijk onderzoek. We weten niet hoe het werkt en dat is een voordeel want dan kun je er ook niet over na denken, je kunt het niet manipuleren en je hoeft het niet in eigen hand te houden. Je kunt de werking van metamorfose massage alleen maar ervaren.

Wanneer kan een metamorfose massage zinvol zijn?
-Metamorfose massage werkt op de mens als geheel. Oude blokkades kunnen in beweging komen en losgelaten worden.
-Metamorfose massage tijdens de zwangerschap is zeer effectief. De aanstaande moeder kan blokkades die zij heeft, losmaken en de massage maakt tegelijkertijd blokkades los die al vanaf het begin in het ongeboren kind aanwezig kunnen zijn. Het brengt de band van vertrouwen tot stand tussen moeder en kind en maakt de weg vrij voor een snelle en gemakkelijke bevalling. Hierdoor kan het kind vol vertrouwen op de wereld komen.
-Metamorfose massage kan een hulp zijn voor mensen die voor een belangrijke keuze staan.
Veel mensen kiezen voor de metamorfosemassage om emotionele problemen te verwerken en diepe innerlijke veranderingen door te maken, zonder over hun problemen te hoeven praten of in het verleden te hoeven graven. In moeilijke tijden kan metamorfosemassage een grote steun zijn.
Zelfs in de terminale fase kan metamorfose massage een hulp zijn, om zo het leven los te kunnen laten.

Voor deze vorm van masseren bestaan geen contra-indicaties. Metamorfose massage is een massage die uitstekend door ouders, verzorgers, partners en zelfs kinderen kan worden aangeleerd en toegepast.