Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie
In de reflexologie worden de voeten gezien als spiegels van het lichaam. Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat onder andere op handen en voeten, gebieden (reflexzones) liggen die corresponderen met de organen, spieren, klieren en andere delen van het lichaam.

Een reflexzone is een plaats in de weerspiegeling waar zich bijvoorbeeld een orgaan, een spier, een bot een klier of een zenuw zich bevindt. In mijn praktijk werk ik voornamelijk met de reflexzones op de voeten.
Met het bewerken van de reflexzones kan invloed worden uitgeoefend op alle lichaamsprocessen: de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, de spijsvertering, het lymfatisch stelsel, het zenuwstelsel, het uitscheidingsstelsel, de stofwisseling, het ademhalingsstelsel, maar ook op het energetisch systeem.

De behandelingen:
Tijdens het eerste consult wordt er een anamnese afgenomen. Dit is een vraaggesprek, waarin uw voorgeschiedenis besproken word. Hierna wordt een intakebehandeling gedaan, waarbij onderzocht wordt of er relaties gelegd kunnen worden tussen de anamnese en de intakebehandeling.

Vanuit de anamnese en de intakebehandeling op de voeten wordt door de reflexzonetherapeut een behandelplan opgesteld. De resultaten hiervan worden met u besproken. Een behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Het effect van reflexzonetherapie
Reflexzonetherapie is een natuurgeneeskundige therapie, waarbij een holistische visie gehanteerd wordt. De behandeling is niet alleen gericht op een ziekteverschijnsel, maar op de totale mens. Daarom zal een lichamelijke prikkel ook op geestelijk vlak effect hebben. Lichaam en geest worden gezien als één geheel in plaats van als een verzameling symptomen.

Als er bepaalde klachten of ziektebeelden ontstaan, gebeurt dit niet zomaar, maar is dit een signaal om dieper te gaan kijken naar bepaalde uitlokkende factoren of oorzaken. We worden als het ware ‘gedwongen’ om stil te staan bij wat ons lichaam, onze emoties, onze gedachten, ons te vertellen hebben.
Reflexzonetherapie wordt preventief gebruikt om ziekten te voorkomen, maar ook als aanvulling op een reguliere behandeling omdat deze therapie het herstel bij ziekten versneld. Daarnaast kan reflexzonetherapie ook verzachtend en ontspannend werken bij ernstig zieken door de pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen.

Voor wie is reflexlogie geschikt?
Reflexologie is geschikt voor iedereen. Van baby’s tot en met hoogbejaarden. Met reflexologie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied. Daarnaast werkt het ontspannend, wat de cliënt de gelegenheid geeft om eens anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

Bij klachten kunt u denken aan:

-Stress
-vermoeidheid
-slapeloosheid
-emotionele klachten
-spijsverteringsklachten
-nek-, schouder- en rugklachten
-hoofdpijn of migraine
-menstruatieproblemen
-overgangsklachten
-problemen met zwanger worden
-zwangerschapskwalen
-impotentie en erectieproblematiek
-oedeem
-de meeste chronische en acute ziekten

In verband met de anamnese duurt het eerste consult iets langer. Ongeveer 1,5 uur. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de aard van de klachten en de reacties op de behandelingen.