SiVAS Acupunctuur

Wat is acupunctuur?
Acupunctuur maakt al duizenden jaren deel uit van de Chinese gezondheidsleer. Hoewel acupunctuur vooral bekend is als pijnbestrijding, is het meer dan alleen een manier om pijn te verlichten. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) worden de begrippen energie en evenwicht gehanteerd. Energie (Qi) is de motor van alle denkbare levensprocessen.

Meridianenacupunctuur pop witte lijn
De energie stroomt langs twaalf hoofdmeridianen en een groot aantal hulpmeridianen. Deze liggen net onder de huid en corresponderen met bepaalde organen en hun functies. Op het lichaam zitten de acupunctuurpunten. Bij een acupunctuurbehandeling wordt getracht via deze punten het energie-evenwicht bij disbalans te herstellen. Te snel stromende energie wordt afgeremd en blokkades worden opgeheven.

Een minuscuul dun naaldje bereikt via het acupunctuurpunt de meridiaan.
Het inbrengen van de naalden is meestal pijnloos. Het kan wel gebeuren dat een behandeling soms wat gevoelig is. Krijg je tijdens de behandeling een vreemd, dof, warm of zwaar gevoel, dan komt dat door de energieoverdracht.
De kracht van acupunctuur zit in het feit dat de behandeling precies op de persoon met zijn/haar eigen specifieke disbalansen afgestemd kan worden. Hierdoor wordt het evenwicht hersteld.

Het Vasculair Autonoom Signaal:
Door het Vasculair (de bloedvaten betreffende) Autonoom Signaal (VAS) van de pols kan snel en trefzeker bepaald worden, welke meridianen verstoord zijn.

SiVAS staat voor Subtiele Interventies op basis van de VAS, het Vasculaire Autonome Signaal. Dat is een polssignaal dat reageert op lichte stresserende prikkels en waarmee men interactief onderzoek kan doen. Dit signaal wordt met de vingers gevoeld, maar is ook instrumenteel aantoonbaar zoals met een Dopplerapparaat.