Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.


Waarom juist tijdens de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Reflexzonetherapie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Het lichaam wordt door de reflexzonetherapie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Het is een hele goede aanvulling op de voorbereiding van de bevalling.

Verlichting van zwangerschapsklachten
Reflexzonetherapie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je kunt hierbij denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Draaien van een stuitligging en weeën opwekken
Reflexzonetherapie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit -of dwarsligging. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina moxatherapie. Reflexzonetherapie kan ook  worden toegepast om de bevalling te stimuleren en hierdoor weeën op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Specifieke klachten rondom zwangerschap en geboorte waarbij zwangerschapsreflexologie goed ingezet kan worden zijn:
-Misselijkheid en braken

-Vermoeidheid
-Beginnende hypertensie
-Verkoudheid
-Obstipatie
-Oedeem
-Rug- heup-lies en bekkenklachten
-Ter voorkoming van postnatale depressie
-Bij uitblijven of het wegvallen van de weeën
-Uitblijven van de bevalling
-Steeds terugkerende blaasontsteking

Na de bevalling
Na de bevalling kan reflexologie het lichaam helpen om sneller te herstellen of te ondersteunen bij het hechtingsproces van moeder en kind. Bevallen doe je niet zomaar even, het is een hoogstaande sportprestatie die veel kracht, concentratie en doorzettingsvermogen vraagt. Gun jezelf de tijd om fysiek, emotioneel en ook mentaal op krachten te komen.

Ter ondersteuning bij:
-postnatale depressie

-borstvoeding
-hechtingsproces en totale ontspanning