Logo Di mi So

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude therapie in de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij dunne naalden op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst om het energie-evenwicht, ook wel Qi genoemd, te herstellen. Deze energie stroomt door zogenoemde meridianen, onzichtbare energiebanen, die in verbinding staan met verschillende organen. De naalden worden ingebracht op acupunctuurpunten om de energiestroom te reguleren, blokkades op te heffen en disbalans te corrigeren.


Bij een acupunctuurbehandeling wordt getracht om de energie-overdracht in het lichaam te optimaliseren, en dit kan soms gepaard gaan met gevoelens van dofheid, warmte, of een zwaar gevoel. 

Daarnaast kan het Vasculair Autonoom Signaal (VAS) van de pols worden gebruikt om snel en nauwkeurig te bepalen welke meridianen verstoord zijn, waardoor ik mijn behandelingen effectiever kan afstemmen op de individuele behoeften. Deze Subtiele Interventies op basis van de VAS (SiVAS) biedt een interactieve benadering van diagnostiek en behandeling.

SiVAS acupunctuur is een van mijn specialisaties.