Logo Di mi So

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie, beter bekend als reflexologie, ziet de voeten als een spiegel van het hele lichaam. Elke reflexzone op de voeten correspondeert met specifieke organen, spieren en andere delen van het lichaam en tijdens een behandeling worden deze zones gestimuleerd om diverse lichaamsprocessen te beïnvloeden.

Ik begin met een grondig gesprek over je medische geschiedenis en voer vervolgens een onderzoekende behandeling uit op basis van de reflexzones op je voeten. Lees meer >

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is gericht op zwangere vrouwen. Het verlicht zwangerschapsklachten en helpt bij diverse ongemakken zoals misselijkheid, rugpijn, vermoeidheid en het bevorderen van een gezonde bevalling. Ook na de geboorte kan reflexologie helpen bij het herstel van het lichaam en het stimuleren van moeder-kindbinding.


Lees meer >

Oorreflexologie

Oorreflexologie, ook bekend als ooracupunctuur of auriculotherapie, is een alternatieve geneeswijze die de oren als een kaart van het hele lichaam beschouwt. Vergelijkbaar met reflexologie, stimuleert het specifieke punten op het oor door massage, druk of acupunctuur, met als doel pijnverlichting, stressvermindering en balansherstel.


Lees meer >

Fertiliteitsreflexologie

Fertiliteitsreflexologie, ook bekend als vruchtbaarheidsreflexzonetherapie, richt zich op het bevorderen van vruchtbaarheid door specifieke reflexpunten op voeten, handen en oren te stimuleren. Het streeft naar regulering van de menstruatiecyclus, stressvermindering en het ondersteunen van een gezonde hormonale balans.

Lees meer >

Zenuwreflexologie

Zenuwreflexologie stimuleert specifieke voet- en onderbeenpunten die direct verbonden zijn met lichaamssystemen. Het verlicht pijn, analyseert zenuwstelselverstoringen en helpt bij klachten zoals nek- en rugpijn, bekkenproblemen en zenuwpijn, met als doel het herstellen van de balans in het lichaam.

Lees meer >

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie, ook wel bekend als reflexologie, is een holistische behandelwijze waarbij de voeten worden beschouwd als een spiegel van het hele lichaam. Deze therapie gaat uit van het principe dat bepaalde gebieden, bekend als reflexzones, zich zowel op de voeten, handen, oren en rug  bevinden, en dat deze zones corresponderen met de organen, spieren, klieren en andere delen van het lichaam. Elke reflexzone op de voeten weerspiegelt een specifiek orgaan, spier, bot, klier, of zenuw.


Tijdens een reflexzonetherapiebehandeling worden deze reflexzones bewerkt met als doel invloed uit te oefenen op diverse lichaamsprocessen, zoals de bloedsomloop, het hormonale systeem, spijsvertering, lymfestelsel, zenuwstelsel, uitscheidingssysteem, metabolisme, ademhalingssysteem, en zelfs het energetisch systeem.


Een behandeling begint met een anamnese, een uitgebreid gesprek waarin uw medische geschiedenis wordt besproken. Daarna wordt een intakebehandeling op de voeten uitgevoerd om eventuele verbanden tussen de anamnese en de reflexzones te onderzoeken. Gebaseerd op deze gegevens stel ik een behandelplan op, dat met je wordt besproken. Een behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.


Reflexzonetherapie wordt beoefend met een holistische benadering, waarbij niet alleen de ziektesymptomen worden aangepakt, maar de totale gezondheid van de persoon wordt nagestreefd. Deze therapie erkent dat  lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.


Reflexzonetherapie kan preventief worden ingezet om ziekten te voorkomen, als aanvulling op reguliere behandelingen, voor een versneld herstel en zelfs als verlichting en ontspanning voor ernstig zieke personen. Reflexzonetherapie is veilig en geschikt voor mensen van alle leeftijden, van baby's tot ouderen en kan helpen bij uiteenlopende klachten, zoals bijvoorbeeld stress, vermoeidheid, slaapproblemen, emotionele kwesties, spijsverteringsproblemen, pijn in de nek, schouders en rug, hoofdpijn, menstruatieproblemen, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsklachten, impotentie, oedeem, en de meeste chronische en acute aandoeningen.


Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de aard van de klachten en hoe het lichaam reageert op de therapie.


Het eerste consult duurt doorgaans 1,5 uur vanwege de uitgebreide anamnese.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een gespecialiseerde vorm van reflexologie die zich richt op de behoeften van zwangere vrouwen.

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam aanzienlijke veranderingen en moet het extra inspanningen leveren. Reflexzonetherapie is ontwikkeld om de gezondheid van de moeder tijdens deze cruciale periode te verbeteren en eventuele ongemakken te verlichten. Deze therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en is een waardevolle aanvulling op de voorbereiding op de bevalling.

Zwangerschapsreflexologie biedt verlichting voor een breed scala aan zwangerschapsgerelateerde klachten, waaronder misselijkheid, maagzuur, rugpijn, bekkenklachten, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (lichte) hypertensie en beginnende zwangerschapsdiabetes.


Daarnaast kan reflexzonetherapie worden toegepast om specifieke situaties aan te pakken, zoals het draaien van een baby in een stuitligging of dwarsligging. Meer informatie hierover is beschikbaar bij moxatherapie.

Ook kan zwangerschapsreflexologie worden ingezet om de bevalling te bevorderen en weeën op te wekken als de uitgerekende datum nadert en

het stimuleren van weeën als deze uitblijven.

Na de bevalling kan reflexologie helpen bij een snel herstel van het lichaam en het bevorderen van de hechting tussen moeder en kind. Bevallen is een aanzienlijke inspanning en verdient de nodige tijd om zowel fysiek, emotioneel als mentaal te herstellen.

Reflexologie kan na de bevalling ondersteuning bieden bij postnatale depressie, het op gang brengen van borstvoeding, het versterken van de band tussen moeder en kind en het bevorderen van ontspanning.

Zwangerschapsreflexologie is een van mijn specialisaties.

 

Fertiliteitsreflexologie


Fertiliteitsreflexologie, ook wel bekend als vruchtbaarheidsreflexzonetherapie, is een therapievorm, die gericht is op het verbeteren van de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen door het stimuleren van bepaalde reflexzones op de voeten, handen en oren. Deze benadering is gebaseerd op de wetenschap dat het lichaam een natuurlijke balans heeft en dat verstoringen in deze balans de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. Door het toepassen van druk en massage op specifieke reflexpunten, wordt getracht deze verstoringen te corrigeren.

Enkele mogelijke doelen van vruchtbaarheidsreflexologie zijn onder andere:

  1. Het reguleren van de menstruatiecyclus bij vrouwen.
  2. Het verminderen van stress en angst, wat kan bijdragen aan vruchtbaarheidsproblemen.
  3. Het bevorderen van een gezonde hormonale balans.
  4. Het verbeteren van de doorbloeding naar de voortplantingsorganen.
  5. Het ondersteunen van de algemene gezondheid en het immuunsysteem, wat kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap.

Het is belangrijk op te merken dat vruchtbaarheidsreflexologie geen garantie biedt voor het oplossen van complexe vruchtbaarheidsproblemen. Als je moeite hebt om zwanger te worden, is het verstandig om professioneel medisch advies in te winnen en de oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen te laten onderzoeken door een arts. Reflexologie kan echter worden overwogen als aanvullende therapie en zodoende het lichaam in staat te stellen om ontvankelijk te worden voor een zwangerschap.

Fertiliteitsreflexologie is een van mijn specialisaties.

 

Oorreflexologie

Oorreflexologie, ook wel bekend als ooracupunctuur of auriculotherapie, is vergelijkbaar met reflexologie, waarbij wordt aangenomen dat bepaalde punten op de oren corresponderen met specifieke organen, klieren en andere delen van het lichaam.

Bij oorreflexologie worden de oren gestimuleerd door middel van massage, druk, of het plaatsen van kleine naalden. Het stimuleren van deze punten op de oren kan helpen bij het verlichten van pijn, spanning, stress, en het herstellen van de balans in het lichaam. Het kan helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Oorreflexologie is een van mijn specialisaties.

 

Zenuwreflexologie

Bij een zenuwreflexbehandeling worden specifieke reflexpunten op de voeten en onderbenen gestimuleerd, die direct verbonden zijn met het bewegings-, orgaan- en hormoonstelsel. Deze reflexpunten hebben directe reflectoire effecten op deze systemen. De behandeling richt zich vooral op de pijnverwerking van de cliënt. Wanneer een zenuw overbelast is, kan het bijbehorende reflexpunt tijdelijk pijnlijk zijn. Door dit punt aan te drukken, wordt gewerkt aan het verminderen of laten verdwijnen van de opgewekte pijnervaring bij de cliënt.


De zenuwreflexbehandeling omvat niet alleen het verlichten van pijn maar ook een diepere analyse van mogelijke verstoringen in het perifere, autonome of centrale zenuwstelsel die van invloed kunnen zijn op het welzijn. Tijdens de behandeling worden zenuwreflexpunten gecombineerd met technieken uit de klassieke reflexzonetherapie.

Deze vorm van therapie kan nuttig zijn bij verschillende klachten, waaronder nek-, rug- en schouderklachten, bekken- en heupklachten zoals bekkeninstabiliteit, zenuwpijn, neuropathie, ademhalingsproblemen en spijsverteringsklachten. Het uiteindelijke doel is om het zenuwstelsel in balans te brengen.


"Ontdek de helende kracht van reflexologie, waar elke aanraking een stap is naar welzijn en balans in het lichaam."