Logo Di mi So

Massagetherapie

Een therapeutische lichaamsmassage verschilt van een ontspanningsmassage doordat de focus ligt op het behandelen van specifieke fysieke problemen en niet noodzakelijkerwijs op het bieden van een ontspannende ervaring.

Dit type massage is gericht op het identificeren en aanpakken van de oorzaak van klachten, zoals spierspanning, gewrichtspijn, RSI of stijfheid.

Met mijn medische achtergrond kan ik een therapeutische massage geven die gericht is op het behandelen van diverse klachten. De massage kan intenser aanvoelen en het kan zijn dat je na de massage enkele bijwerkingen ervaart, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of beursheid. Deze reacties van het lichaam op de behandelingen zijn van tijdelijke aard. Het doel is om klachten te verminderen, of zelfs te laten verdwijnen.

Wat betreft het verlichten van psychische klachten zijn er aanwijzingen dat massage het zenuwstelsel kan beïnvloeden. Massage kan helpen om stress, spanning, stemmingswisselingen en angsten te verminderen, wat positief kan zijn voor mensen die lijden aan depressie of andere psychische aandoeningen. Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de fysiologische effecten van massage, zoals de afname van stresshormonen en de toename van hormonen zoals serotonine en oxytocine, die kunnen bijdragen aan een gevoel van welzijn en ontspanning.


Cupping massage

Dit is een diepgaande massagetechniek die wordt gebruikt om hardnekkige lokale pijn en energieblokkades te behandelen. Dit wordt gedaan door cups, gemaakt van glas, kunststof of silicone, op het lichaam te plaatsen en de huid vacuüm te trekken. Vervolgens worden de cups over het lichaam bewogen om gifstoffen uit dieper gelegen weefsels naar de huidoppervlakte te trekken. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de spieren en de huid, wat het lichaam helpt zich sneller van afvalstoffen te ontdoen.

Cupping massage wordt toegepast bij verschillende aandoeningen, waaronder chronische pijn, hoofdpijn, migraine en duizeligheid. Het kan ook worden gebruikt ter ondersteuning van anti-cellulitis en afslankbehandelingen. De massage maakt spieren en huid soepeler en kan helpen bij spier- en gewrichtspijn, waardoor je je comfortabeler voelt.

Tijdens de behandeling kan het cuppen een onaangenaam gevoel geven, maar is meestal niet erg pijnlijk. De kracht van het vacuüm kan naar behoefte worden aangepast.

Bij chronische klachten blijven de cups langer op dezelfde plek, wat soms leidt tot tijdelijke rode of paarsachtige verkleuringen op de huid, bekend als "Cup Kiss." Deze verkleuringen verdwijnen vanzelf en wijzen op het vrijkomen van diepere gifstoffen.

Na de massage voelt men zich zowel mentaal als fysiek beter.

 

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan je helpen om stress los te laten.

Je lichaam heeft tijdens de zwangerschap extra zorg en aandacht nodig.Het helpt je spieren om soepeler te worden en bevordert de bloedcirculatie in de gemasseerde gebieden. Bovendien kun je vaak merken dat de baby hier ook van profiteert en rustiger wordt.

Tijdens deze massage kun je comfortabel liggen op een speciale massagetafel met uitsparingen voor je buik en borsten. Dit maakt het mogelijk om op je buik te liggen, wat vaak prettig is als je last hebt van spanning in je rug en schouders.

Als het echter moeilijk is om op je buik of rug te liggen, is het ook mogelijk om de massage in zijligging te ontvangen.